На Банковій обіцяють звіт про використання коштів на медзасоби

На Банковій обіцяють звіт про використання коштів на медзасоби

Укрінформ
Офіс Президента не витрачав бюджетні кошти на закупівлі засобів захисту й обладнання для боротьби з коронавірусом, гроші йшли з благодійних фондів, наступного тижня по них буде звіт.

Про це повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко на брифінгу у зв'язку з прибуттям чергового рейсу з медзасобами.

"Офісом Президента наступного тижня щодо роботи наших благодійних фондів буде зроблено великий звіт. Ми покажемо, скільки грошей було витрачено, на що - на літаки, на закупівлі засобів захисту тощо. Там багато чого ми робили. Ми також ремонтували ШВЛи, які є в Україні, на це теж витрачалися кошти. Але хочу підкреслити, що на все, що робив Офіс Президента, не було витрачено жодної копійки з державного бюджету України. Це все оплачували з благодійних фондів, те, що ми закуповували", - запевнив Тимошенко.

Водночас він наголосив, що також були закупівлі комерційними організаціями, які, за його словами, самі оплачували вантаж і літаки.

"Загалом більше 25 літаків привезли вантажі для України", - уточнив він.

Читайте також: В ОП пояснили, який вантаж доставляє літак "Мрія"

Тимошенко розповів, що цими літаками в Україну доставлялися вантажі, по-перше, закуплені Офісом Президента за недержавні кошти, по-друге, вантажі, які закуповував бізнес "для так званої гуманітарної допомоги" у тих регіонах, де базується цей бізнес.

Він додав, що вказані вантажі оплачувалися з благодійних фондів Офісом Президента.

Крім того, третій вид вантажів - комерційні.

"Може більше половини було літаків комерційних вантажів... За ці літаки самі комерційні організації оплачують і перельоти з Китаю до України", - пояснив заступник керівника ОП.

Він додав, що сьогодні на літаку доставлено для лікарів 400 тисяч респіраторів, що будуть розподілені сьогодні та завтра по всіх лікарнях, які працюють з COVID-19, а також близько 50 тисяч захисних пластикових "щитків", у яких працюють лікарі і лаборанти.

"Ми побороли кризу, яка була. Саме це було завдання ОП - побороти кризу нестачі засобів захисту в лікарнях, далі усі закупівлі проводить МОЗ. Вони вже почали закуповувати, надалі вони будуть доставляти як літаками, так і морем, поїздами з різних країн і закуповувати і в Україні засоби захисту. Завдання ОП було побороти цю кризу, саме тому ми кажемо, що це крайній рейс, який керувався Офісом Президента", - резюмував Тимошенко.

Він також додав, що Україна проводила закупівлі в Китаї та Південній Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 30 квітня в Україні лабораторно підтверджено 10 406 випадків захворювання на COVID-19, одужали 1238 осіб, летальних випадків 261. За добу зареєстровано 540 нових випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-