Шахраї

Шахраї "продали" через інтернет неіснуючі маски на 2 мільйони

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України викрила групу шахраїв, які через інтернет здійснювали “продажі” неіснуючих у них товарів протиепідемічного призначення збагатившись на більше ніж 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"У межах раніше розпочатого кримінального провадження співробітники спецслужби встановили, що організували протиправний "бізнес" двоє мешканців Києва та Бахмута. Вони розміщували в мережі оголошення про продаж захисних масок, респіраторів та інших засобів індивідуального захисту за значно нижчими цінами ніж у торговельних мережах. Обов’язковою умовою доставки товару була стовідсоткова передоплата. Отримавши гроші, зловмисники видаляли інформацію та блокували мобільні номери", - йдеться у повідомленні.

Для надання інтернет-угодам легального вигляду учасники групи використовували дані діючих комерційних структур, але зі зміненими реквізитами для оплати.

За оперативною інформацію, з кінця березня шахраї встигли збагатитись на більше ніж 2 мільйони гривень.

Серед ошуканих покупців були медичні заклади, комерційні структури та пересічні громадяни з усіх регіонів України.

Зазначається, що під час обшуків у помешканнях двох фігурантів справи у Києві та Бахмуті правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, печатки фіктивних підприємств, гроші, ймовірно здобуті злочинним шляхом, а також чорнові записи із даними про здійснення оборудок.

Вилучені предмети направлено для проведення відповідних експертиз, після яких буде прийнято рішення щодо кваліфікації дій зловмисників.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Читайте також: СБУ на Донеччині блокувала постачання неякісних захисних масок для залізничників

Викриття зловмисників проводилось Управлінням СБУ в Запорізькій області спільно з Департаментом захисту національно державності СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-