Поставка костюмів біозахисту для медиків, які закупило МОЗ, затримується

Поставка костюмів біозахисту для медиків, які закупило МОЗ, затримується

Укрінформ
Поставка костюмів біозахисту для медиків, які закупило Міністерство охорони здоров'я , затримується через додаткове рішення уряду КНР щодо повного контролю всіх засобів індивідуального захисту, які йдуть на експорт.

Про це на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“МОЗ уклало договір на постачання 71 тис. костюмів біологічного захисту... Вони повинні були прийти в Україну до 1 травня. На сьогоднішній день ми отримали повідомлення від заводу виробника, постачальника про те, що 25 квітня урядом Китаю було прийнято додаткове рішення щодо повного контролю всіх засобів індивідуального захисту, які експортуються з КНР. І на сьогодні ми отримали таку інформацію, що можлива затримка в прибутті цих костюмів біологічного захисту, що пов'язано з контролем урядом КНР. Ми очікуємо, що протягом 10 днів ситуація буде вирішена. Насправді виробник повідомив, що всі наші костюми виготовлені, очікують дозволу на експортування”, - сказала Шаталова.

Вона також повідомила, що МОЗ направило заяву про вчинення злочину ДП “Медичні закупівлі” до правоохоронних органів.

Читайте також: Діагноз "коронавірусна хвороба" встановлюють лише після ПЛР-тестування - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я доручило ДП “Медичні закупівлі” провести закупівлю 90 тис. костюмів біологічного захисту для медичних працівників. ДП “Медзакупівлі” мало придбати костюми за ціною 245 грн/одиниця в українського виробника «ТЕКСТИЛЬ-КОНТАКТ». Втім, за даними народного депутата Олексія Гончаренка, згодом МОЗ внесло зміни до річного плану закупівель і самостійно уклало договір компанією-дистриб’ютором «МЕДДВІН» на закупівлю 71,374 тисяч костюмів вартістю майже 500 грн/одиниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-