Військові можуть повідомляти про корупцію в ЗСУ через смартфон

Військові можуть повідомляти про корупцію в ЗСУ через смартфон

Укрінформ
В українській армії впроваджено новації, які спрощують отримання інформації про факти корупції та полегшують роботу з викривачами.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони України Вадим Приймак.

«Завдяки набутому досвіду та рекомендаціям міжнародних експертів запроваджено ряд антикорупційних новацій, в тому числі такі, що принципово змінюють методи отримання інформації про факти корупційних правопорушень та роботу з викривачами. Зокрема, встановлено захищені канали зв’язку (гарячі лінії, онлайн поштові скриньки) для повідомлення без зазначення авторства. Встановлено захищену спеціальну телефонну лінію з функцією прийому повідомлень на автовідповідач, що дозволяє здійснювати цілодобовий прийом інформації про корупційні правопорушення», - зазначив Приймак.

Читайте також: Боротьба з корупцією в армії: Міноборони назвало сім пріоритетних напрямків

Крім того, він наголосив, що в міністерстві створено умови, за яких гарантується нерозголошення інформації про викривача, який повідомляє про правопорушення. «З 2020 року реалізована можливість надавати повідомлення про порушення антикорупційного законодавства за допомогою смартфону, відсканувавши QR-код, розміщений на інформаційних плакатах. Такі повідомлення надходять виключно до Управління з питань запобігання та виявлення корупції, що гарантує нерозголошення конфіденційної інформації про викривача», - додав начальник управління.

За словами Приймака, наразі завершується комплектування такими плакатами кожної військової частини та військових комісаріатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-