Хворих на коронавірус лікують безкоштовно - Ляшко

Хворих на коронавірус лікують безкоштовно - Ляшко

Укрінформ
Медична допомога хворим на коронавірус у комунальних закладах охорони здоров'я має бути безоплатною.

Про це на брифінгу 1 квітня сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно з законом про захист населення від інфекційних хвороб, медична допомога в комунальних закладах охорони здоров'я хворим на інфекційні хвороби надається безоплатно. Сьогодні, 1 квітня, система охорони здоров'я запрацювала в іншому режимі. Національна служба здоров'я України передбачила спеціальний тариф, який буде оплачуватися комунальним закладам охорони здоров'я, що надають медичну допомогу хворим на коронавірус", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ робитиме все можливе, аби хворі, які потрапляють до лікарень і лікуються від коронавірусної хвороби, мали повне забезпечення засобами для симптоматичного лікування, а у разі появи специфічних ознак хвороби, то і засобами специфічного лікування. "Це наш обов'язок - надати усім допомогу, хто цього потребує", - додав Ляшко.

Читайте також: МОЗ робить все можливе, аби уникнути піку коронавірусу – Ляшко

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужало.

Як повідомлялося, станом на ранок 1 квітня у світі зафіксовано 858 892 випадки коронавірусу, 178 100 пацієнтів одужали, летальних випадків - 42 158.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-