В Україні змінили механізм визначення лікарень для хворих на Covid-19

В Україні змінили механізм визначення лікарень для хворих на Covid-19

Укрінформ
Змінено механізм визначення лікарень, в які будуть госпіталізуватися хворі на коронавірусну хворобу.

Про це на брифінгу стосовно ситуації з захворюваністю на Covid-19 сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі ми в надзвичайній ситуації, сформовано зовсім інший перелік, який сформували в НСЗУ, і він сформований саме по визначенню закладів охорони здоров'я, які готові надавати допомогу тяжким хворим, а також хворим середньої тяжкості, і вони визначаються за іншими критеріями — за наявністю спеціалістів, за наявністю обладнання, яке потрібне для проведення реанімаційних заходів”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Захворюваність на Covid-19 в Україні в межах прогнозованої – Ляшко

Він додав, що ці лікарні уклали контракт з НСЗУ під другу хвилю медичної реформи і зараз узгоджуються з керівниками структурних підрозділів охорони здоров’я, “оскільки керівники на місцях знають ще краще ситуацію і особливості певних лікарень чи їхнього доступу, чи доїзду, чи функціювання”.

За словами Ляшка, в подальшому буде зроблено онлайн мапу таких лікарень для того, щоб і диспетчери бригад екстреної медичної допомоги, і громадяни розуміли, в яку лікарню можна везти важкохворого пацієнта.

“Важкого хворого будуть везти в ту лікарню, в якій на даний момент будуть доступні апарати штучної вентиляції легень. Коли ми будемо розуміти, що ліжка у відділеннях інтенсивної терапії незайняті і там можуть надати медичну допомогу хворим з коронавірусною хворобою”, - розповів Ляшко.

Раніше в кожній області були визначені по дві госпітальні бази, які першими мали приймати пацієнтів з Covid-19.

В Україні зафіксовано 218 випадків зараження коронавірусом, з них 5 летальних, 4 людини одужали.

За даними Worldmeters, станом на ранок 27 березня у світі заражено коронавірусом 533 015 осіб, з них 124 387 одужали і 24 093 померли.

фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-