Із Хорватії евакуювали 64 українців, на підході - наступні трансфери

Із Хорватії евакуювали 64 українців, на підході - наступні трансфери

Укрінформ
Станом на п'ятницю, 20 березня, 64 українських громадян евакуювали з Хорватії, є домовленість про трансфер орієнтовно ще 55 українців.

Про це посольство України в Хорватії повідомляє у Facebook.

"Станом на 20.03.20 з Хорватії вивезено 64-х громадян України. Домовлено з українським перевізником про перевезення до України 55-ти співвітчизників (кількість змінюється). Чекаємо від сербської та румунської сторін дозволу на транзит їхньою територією. Перевезення планується на 21.03", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Для евакуації українців із Польщі призначили два додаткові поїзди

Крім того, паралельно ще домовлено із SkyUp про авіаперевезення. "Ми працюємо цілодобово, щоб якнайскоріше допомогти вам повернутися додому (гарячі лінії посольства +385 91 605 10 10, +385 99 598 19 80)", - запевнили в посольстві.

Також у посольстві проінформували: якщо громадяни України планують повернення своїм автомобілем, то посольство надасть сприяння у переїзді за маршрутом Хорватія-Словенія-Австрія-Угорщина-Україна (умови щоразу змінюються).

За даними дипломатів, група громадян України для можливого перевезення автобусом вже сформована.

"Якщо ви потребуєте невідкладної допомоги у поверненні до України, ви можете повідомити свої дані та наміри через відповідну форму. Посольство опрацьовує усі запити і за першої можливості надасть вам сприяння у поверненні додому", - запевнили українські дипломати.

Раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що протягом останніх п'яти днів з-за кордону в Україну повернулися більше 50 тис. наших співгромадян, на 20 березня заплановано ще 42 авіарейси та кілька потягів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-