МОЗ: в Україні - 14 випадків коронавірусу, нових хворих немає

МОЗ: в Україні - 14 випадків коронавірусу, нових хворих немає

Укрінформ
В Україні станом на ранок 18 березня зафіксовано 14 випадків зараження коронавірусом Covid-19.

Про це на брифінгу сказав прессекретар міністра охорони здоров'я Артем Дехтяренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 10:30 на сьогодні в Україні зафіксовано 14 випадків інфекції Covid-19. З них 10 у Чернівецькій області, один з них - летальний; у Київській області - 3 випадки і в Житомирській області один випадок, який, на жаль, був летальний", - сказав Дехтяренко.

Всі випадки, за його словами, досліджувалися у вірусологічній лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ. Всі пацієнти у яких підтверджена ця інфекція, ізольовані і перебувають під медичним наглядом. Особам, які контактували з цими пацієнтами, рекомендована самоізоляція, і над ними встановлено медико-санітарний контроль, зазначив Дехтяренко.

Читайте також: За кордоном лікуються від коронавірусу 12 українців, понад 700 - на карантині

Також Дехтяренко поінформував, що першому інфікованому коронавірусом у Чернівецький області проведено тестування, його результати негативні, очікується проведення повторного тестування і при його негативних результатах можна буде казати про перший випадок одужання від коронавірусу в Україні. Повторне тестування має відбутися найближчими днями, сказав він.

Наразі Міністерство охорони здоров'я рекомендує громадянам дотримуватися правил карантину і правил особистої гігієни задля убезпечення себе та оточуючих від захворювання.

Також у МОЗ повідомили, що протягом дня 17 березня до Центру громадського здоров’я надійшла 41 підозра на Covid-19 (Вінницька, 3, Дніпропетровська 5, Донецька 3, Закарпатська 3, Івано- Франківська 3, Київ 14, Миколаївська 1, Рівненська 2, Сумська 2, Тернопільська 2, Херсонська 1, Черкаська 1, Чернівецька 1). Всього з початку 2020 року надійшло 181 повідомлення про підозру на Covid-19.

У світі було зареєстровано 198 155 випадків Covid-19, з них 81 960 осіб одужали; за межами Китаю зафіксовано 117 069 випадків.

На території європейського регіону зареєстровано 74 142 випадки коронавірусу та 3347 летальних випадків (загалом у світі 7954).

Другий брифінг стосовно ситуації з коронавірусом відбудеться за участю заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка о 13 годині.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні до 3 квітня запроваджено карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. В рамках заходів, зокрема, закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, АЗС і банків. Також зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-