У польському Сеймі відкрилася виставка малюнків Сущенка

У польському Сеймі відкрилася виставка малюнків Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
У Сеймі Польщі відкрилася виставка малюнків власного кореспондента Укрінформу, колишнього бранця Кремля Романа Сущенка.

Експозиція складається з репродукцій малюнків, створених українським журналістом упродовж 2016-2018 років під час перебування в СІЗО “Лефортово” та колонії №11 в Утробіно, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Затримання журналіста в 2016 році і незаконне його утримання впродовж понад 970 днів можна визнати не лише персональним нападом, а й замахом на одну з основних громадянських свобод – свободу слова. Тому ми дуже раді, що після багатьох складних моментів Роман Сущенко серед нас, на волі. Його повернення з в’язниці є очевидним успіхом міжнародної спільноти, яка рішуче вимагала звільнення пана Романа і всіх, хто ще залишається в російських в’язницях”, - заявила віцемаршалок Сейму Малгожата Госєвська, яка є ініціаторкою проведення цієї виставки у польському парламенті.

У Сеймі Польщі відкрилася виставка Сущенка/ Фото: Юрій Банахевич

Вона зазначила, що Польща активно підтримувала і підтримуватиме зусилля міжнародної спільноти щодо визволення всіх українських політв’язнів із російських в'язниць.

У цьому зв'язку посол України в Польщі Андрій Дещиця подякував польським політикам за те, що вони порушують тему українських політв’язнів на міжнародних зустрічах і форумах різних організацій.

“Дуже дякую вам за допомогу у визволенні наших політв’язнів, а також за підтримку України у цей складний час боротьби з російською агресією”, - наголосив дипломат.

Він додав, що будь-який голос польського суспільства дуже важливий для України.

Дещиця нагадав, що, за результатами останніх соцопитувань, понад 60% українців вважає польський народ найбільшим дружнім до України.

Читайте також: Сущенко вперше особисто презентував виставку власних малюнків

У свою чергу Сущенко подякував за організацію виставки у Сеймі і “сильний польський сигнал” щодо підтримки українського народу, який не залишився сам на сам із російським агресором.

“Дякую також за людський вимір. Це – сигнал тим людям, які перебувають сьогодні в ув’язненні, про те, що вони не залишилися наодинці, для їхніх сімей”, - наголосив журналіст.

Участь у відкритті виставки взяли депутати польського парламенту, українські та іноземні дипломати, представники української громади Польщі, представники польських та іноземних ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-