В Україні запровадять електронні військові квитки - Загороднюк

В Україні запровадять електронні військові квитки - Загороднюк

Укрінформ
У першому півріччі 2020 року будуть протестовані електронні військові квитки, які згодом запровадять в Україні. Наразі в Міноборони існує проєкт з електронного документообігу під кодовою назвою «Пласт».

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода.

«У цьому році він (проєкт "Пласт" - ред.) уже буде. Уже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме по електронному документообігу. Цей проєкт стоїть всередині. Так само в першому півріччі в нас уже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їхнє розповсюдження займе деякий час. Може, ще рік», – розповів Загороднюк.

За інформацією міністра, електронний військовий квиток матиме вигляд картки зі штрих-кодом. «Він може бути у вас і на телефоні, і як картка пластикова. Це набагато краще, ніж той, що є зараз, навіть у будь-яких польових умовах. Це буде картка зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі. Ми презентуємо цей проєкт вже у лютому», – анонсував Загороднюк, додавши, що уряд збирається оцифрувати весь військовий облік.

Читайте також: Міноборони поки не планує відкликати бронежилети "Корсар" - Загороднюк

«У нас є база даних офіцерського складу, ми формуємо базу усіх військовослужбовців, солдатів та сержантів, але ще буде база усіх військовозобов’язаних. Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, з їхніми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів з військкомату, якщо вам не треба туди приходити, як у центр комплектації, підписати контракт чи поступити на службу і так далі, ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу в сам військкомат», – обіцяє очільник Міноборони.

Загороднюк запевнив, що гроші з бюджету на згаданий проєкт і техніку для військкоматів закуповуватимуть уже протягом першого кварталу 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-