Теракт під Волновахою: Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт

Теракт під Волновахою: Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо росіянина, що, за версію слідства, вчинив теракт під Волновахою, під час якого загинули 12 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"За версією слідства, терористичний акт вчинили члени незаконного збройного формування так званого "реактивного дивізіону "Ангели аду" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу "ДНР" під керівництвом "командира-куратора" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1 АК "ДНР" полковника збройних сил РФ громадянина цієї держави", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В РНБО знали причину аварії літака МАУ вже в день катастрофи — Данілов

Обвинувальний акт направили для розгляду за спеціальною процедурою.

Досудове розслідування щодо громадянина Росії зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного. Суд виніс ухвалу, якою надав дозвіл на його затримання та доставлення до суду для застосування до нього запобіжного заходу. 

Читайте також: Прокуратура АР Крим заявляє, що їхні матеріали використовує суд у Гаазі

Як повідомлялося, 13 січня 2015 року поблизу міста Волноваха Донецької області було скоєно теракт.

О 14 годині 25 хвилин по пункту контролю, на якому проходив перевірку автобус Златоустівка-Донецьк із 40 мирними жителями, терористи випустили 88 некерованих снарядів з реактивних артилерійських систем БМ-21 "Град". Один із цих снарядів, запущених з окупованої території, вибухнув за 12 метрів від автобуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-