Справа Шеремета: адвокати Дугарь поскаржилися до ДБР на слідчих

Справа Шеремета: адвокати Дугарь поскаржилися до ДБР на слідчих

Фото
Укрінформ
Адвокати підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь Микола Ореховський та Віталій Коломієць подали до ДБР заяву щодо фальсифікації доказів з боку слідчих.

Про це вони зазначили одразу після реєстрації заяви до ДБР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично єдиним доказом є експертиза. Коли ми провели аналіз цієї експертизи, ми побачили, що слідчий дав на дослідження експертам 6 відеофайлів і просив їх порівняти з одним відеофайлом. Експерти дали відповідь про п'ять відеофайлів", - зазначив адвокат Ореховський.

Адвокати зауважують, що саме той файл, який експерти у висновку не надають, свідчить про те, що особи на порівнюваних відео не співпадають.

"Ми вважаємо, що експерти порушили один із ключових принципів проведення експертизи - це повнота", - відмітив правник.

Таким чином, зауважив адвокат, все це було здійснено з метою зробити результати експертизи "штучним доказом для притягнення до відповідальності завідомо невинуватої особи".

Читайте також: Справа Шеремета: Антоненко відмовився від слідчого експерименту без адвокатів

У заяві до Центрального апарату ДБР захисники вказали, що є декілька ознак складу злочину, а саме: завідомо неправдивий висновок експертизи, а також притягнення невинної особи до кримінальної відповідальності "шляхом штучного створення доказів та іншої фальсифікації".

"Сподіваємося, що нове керівництво ДБР надасть належну правову оцінку як діям експертів, так і діям слідчих Нацполіції, які розслідують справу щодо вбивства журналіста Павла Шеремета", - додав Ореховський.

Брифінг адвокатів Яни Дугарь у столиці / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, вночі 2 січня у центрі Києва відбувся слідчий експеримент у справі про вбивство Павла Шеремета - за участю лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, підозрюваної у причетності до цього злочину.

12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста.

Слідство підозрює п'ятьох осіб: лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка. У Кузьменко й Антоненка 12 грудня було проведено обшуки.

Читайте також: Справа Шеремета: Захист Кузьменко подав скаргу обмудсмену

13 грудня Печерський районний суд обрав запобіжний захід: Яні Дугарь - у вигляді цілодобового домашнього арешту, Антоненку і Кузьменко - тримання під вартою без визначення застави.

24 грудня Апеляційний суд міста Києва залишив Юлію Кузьменко під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-