Агенту

Агенту "МГБ ЛНР", який планував підірвати залізницю на Харківщині, дали 10 років

Фото
Укрінформ
Агента так званого «МДБ ЛНР», який за дорученням російських кураторів мав намір здійснити диверсію на залізничній колії у Харківській області, засуджено до 10 років і 1 місяця ув'язнення.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Колегією суддів Куп’янського міськрайонного суду Харківської області виконавця диверсії визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ст. 113, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном 10 років і 1 місяць", - йдеться у повідомленні.

 

У СБУ нагадали, що у 2018 році контррозвідники запобігли диверсійному акту на дренажному мосту під залізничним полотном у районі транспортного вузла, що з’єднує Харківську область з районом проведення ООС. Диверсія мала призвести до руйнування і тривалого виведення з ладу однієї з основних залізничних артерій, якою забезпечується логістика для потреб Збройних сил на Сході України.

"Заклавши вибухівку, зловмисник виїхав у напрямку тимчасово окупованих територій і на відстані 30 кілометрів здійснив ініціацію пристрою сигналом з мобільного телефона”, - інформують у СБУ.

Читайте також: Бізнесмена посадили на вісім років за мільйонні "транші" для терористів “ДНР”

Проте контррозвідники заздалегідь замінили вибуховий пристрій на імітаційний засіб, завдяки чому вдалося запобігти диверсї і затримати виконавця - мешканця Луганської області, завербованого представниками «МГБ ЛНР», за завданням яких він збирав та передавав інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ в Луганській області. За виконання диверсії йому пообіцяли матеріальну винагороду.

СБУ встановила, що організатором диверсійного акту був співробітник псевдоспецслужби Єгор Дубровкін, колишній співробітник УСБУ в Луганській області, який зрадив військову присягу та вступив до так званого «МДБ ЛНР». Його оголошено у розшук за скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-