Бородянський: Український культурний фонд має залишатися поза політичними суперечками

Бородянський: Український культурний фонд має залишатися поза політичними суперечками

Укрінформ
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський звернувся до Наглядової ради Українського культурного фонду з проханням розглянути питання про припинення повноважень Марини Порошенко на посаді голови наглядової ради.

Про це глава МКМС повідомив у телеграм-каналі.

"Минулого тижня я звернувся до Наглядової ради Українського культурного фонду з проханням розглянути питання про припинення повноважень Марини Порошенко на посаді голови наглядової ради. Переконаний, що для державної інституції, якою є УКФ, важливо залишатися поза політичними суперечками та виключити заполітизованість позиції голови наглядової ради", - написав Бородянський. 

Він також повідомив, що у понеділок, 16 грудня, Марина Порошенко подала заяву на звільнення з посади голови наглядової ради УКФ. "Нового/у голову УКФ буде обрано на засіданні Наглядової ради у січні 2020 року", - додав міністр.

Читайте також: В Україні розвиватимуть проєкти культурних послуг для громад - Бородянський

Як повідомляв Укрінформ, фінансування Українського культурного фонду на 2020 рік буде збільшено удвічі - на проєкти, не пов'язані з кіно, йдеться про 500 млн грн (раніше було 250 млн грн).

За даними пресслужби Міністерства культури, молоді та спорту, бюджет УКФ на 2020 рік становить 700 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-