Річниця створення ПЦУ: у Михайлівському Золотоверхому соборі провели богослужіння

Річниця створення ПЦУ: у Михайлівському Золотоверхому соборі провели богослужіння

Фото, відео
Укрінформ
У Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі пройшло богослужіння на честь річниці Об'єднавчого собору, на якому було утверджено створення Православної церкви України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Святкову службу у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі на честь річниці об’єднання трьох гілок українського православ’я у Православній церкві України вів Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній, якого було обрано главою новоствореної української церкви 15 грудня 2018 року під час Об’єднавчого собору у Святій Софії Київській.

На святковому богослужінні присутній п’ятий Президент України Петро Порошенко із дружиною Мариною Порошенко.

Богослужіння у Михайлівському Золотоверхому соборі / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня 2018 року у Софії Київській відбувся Об’єднавчий собор зі створення помісної української православної церкви та обрання її очільника. У Соборі взяли участь ієрархи трьох церковних юрисдикцій, УПЦ КП, УПЦ МП та УАПЦ, ієрархи Константинопольського патріархату Даніїл Зелінський, Іларіон Рудник та митрополит Галльський Еммануїл.

Запрошення на Об'єднавчий собор повернули 56 архієреїв Української православної церкви МП. А предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув Вселенському Патріарху Варфоломію лист-запрошення для участі в Об'єднавчому соборі.

Читайте також: Епіфаній привітав українців із річницею створення ПЦУ

11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-