Апеляційний суд залишив запобіжний захід

Апеляційний суд залишив запобіжний захід "королю контрабанди" Альперіну

Відео
Укрінформ
Апеляційний суд залишив запобіжний захід одеському бізнесмену Вадиму Альперіну.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

"Альперіну залишили запобіжний захід, ухвалений першою інстанцією — тримання під вартою із заставою у 70 млн. Її він вже давно заплатив, тож усе без змін", — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Альперін каже, що "вдихнув морозне повітря свободи"

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада НАБУ і САП затримали та оголосили підозру 10 особам, серед яких - 7 чиновників ДФС і митниці, у справі про махінації з розмитненням товарів.

Водночас Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час спецоперації з виявлення корупціонерів від правоохоронців втік контрабандист Альперін, і закликав допомогти у його затриманні.

Читайте також: Антикорупційний суд арештував Альперіна, застава - 70 мільйонів

У свою чергу адвокат Альперіна - Андрій Федур - заявив, що його клієнт 27 листопада прийде на допит у САП. 27 листопада НАБУ затримало Альперіна, коли він добровільно з'явився на допит у САП. Згодом йому оголосили підозру. Слідство вважає бізнесмена керівником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Вищий антикорупційний суд 29 листопада обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 70 млн грн застави.

Фото: Цензор.нет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-