Сьогодні - День Сухопутних військ України

Сьогодні - День Сухопутних військ України

Укрінформ
Сьогодні, 12 грудня, відзначається День Сухопутних військ України.

День Сухопутних військ України відзначається згідно з Указом Президента від 18 жовтня 1997 року щорічно в цей день «…ураховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави…».

За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань, Сухопутні війська відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами України своїх функцій як у мирний, так і воєнний час.

Читайте також: Сьогодні відзначається День Збройних сил України

Сучасні Сухопутні війська ЗСУ – це багатофункціональний організм, який складається з механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ, технічного й тилового забезпечення. Нині особовий склад Сухопутних військ Збройних Сил України з честю виконує свій обов’язок перед народом, демонструючи вірність військовій присязі, відповідальність, високий бойовий вишкіл і професіоналізм.

Як найчисельніший вид та основа бойового потенціалу Збройних Сил України, Сухопутні війська несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль у ході виконання завдань операції Об’єднаних сил щодо забезпечення територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко у вітанні наголосив, що День Сухопутних військ України - це свято сильних і мужніх людей, надійних захисників, які сьогодні боронять свободу.

"День Сухопутних військ України це свято сильних і мужніх людей, справжніх патріотів своєї країни, її надійних захисників. Це день тих людей, які сьогодні боронять свободу, незалежність і спокій всієї країни", - підкреслив Кравченко.

Мміністр оборони Андрій Загороднюк розмістив привітання у Facebook.

"В сніг і спеку, дощі й морози - українці можуть завжди на вас розраховувати. Ви - приклад наполегливості, сили волі та бойової моці. Дякую за службу, бійці Сухопутні війська ЗС України! Так тримати!" - написав міністр.

У свою чергу начальник Генерального штабу Руслан Хомчак у вітанні зауважив, що Сухопутні війська традиційно вважаються головним носієм бойової могутності.

"Саме завдяки мужності і героїзму піхотинців, танкістів, артилеристів, армійських авіаторів та інших представників Сухопутних військ Збройних Сил України міцно тримаємо позиції в районах операції Об’єднаних сил, надійно забезпечуючи мир і спокій на рідній землі", - наголосив він.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський побажав своїм підлеглим "міцного здоров’я, нашої безсумнівної та повної перемоги — і щасливого життя у вільній Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-