Наступний навчальний рік стане роком математики

Наступний навчальний рік стане роком математики

Укрінформ
В Україні 2020-2021 навчальний рік буде оголошено Роком математики, щоб привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх громадян. 

Про це на презентації національного та міжнародного звітів PISA сказала міністр освіти і науки Ганна Новосад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оскільки за результатами PISA-2018 ми маємо найгірші дані саме з математики, наступний 2020-2021 навчальний рік буде оголошено Роком математики в Україні. Попередньо Президент дав погодження", - зазначила Новосад.

Вона повідомила, що буде розроблено план заходів, мета яких - стимулювання розвитку математики в Україні.

Як повідомлялося, згідно з результатами PISA-2018, 36% українських учнів не досягли мінімального базового рівня математичної компетентності.

Читайте також: Третина українських учнів не дотягують до мінімального рівня з математики

PISA (Program for International Student Assessment) – міжнародне дослідження, що проводиться з 2000 року більше ніж у 80 країнах. Кожні три роки дослідження вивчає рівень оволодіння читацькою, математичною та природничо-науковою компетенціями у 15-річних підлітків. PISA оцінює, наскільки учні здатні використовувати здобуті знання, уміння та навички в реальному житті.

У дослідження беруть участь 15-річні підлітки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-