Главу Укрексімбанку звільнили з-під варти, застава - майже 3 мільйони

Главу Укрексімбанку звільнили з-під варти, застава - майже 3 мільйони

Оновлено
Укрінформ
Печерський районний суд Києва звільнив з-під варти голову правління АТ "Укрексімбанк" Олександра Гриценка і обрав для нього запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн 998 тис. 681 грн.
Таке рішення ухвалено в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гриценка було звільнено з-під варти в залі суду.

Він зобов'язаний внести заставу упродовж 5 днів, прибувати до слідчих на їхню вимогу, не відлучатись із Києва без дозволу слідчого, повідомляти слідчого і суд про зміну місця свого проживання та місця роботи, здати паспорти та інші документи, які дають дозвіл для виїзду за кордон, та утриматися від спілкування з будь-якою особою, визначеною слідчим, що має процесуальний статус у цьому кримінальному провадженні.

Читайте також: Голову Укрексімбанку підозрюють у відмиванні грошей чиновників часів Януковича — СБУ

Як повідомлялося, співробітники СБУ 16 листопада затримали голову правління Укрексімбанку Олександра Гриценка за дорученням Генеральної прокуратури. Затримання відбувалось у межах кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Після затримання Гриценка одразу ж помістили в СІЗО. Справу веде Генеральна прокуратура.

Читайте також: Адвокат глави Укрексімбанку: Навіть у часи Єжова до "дітей ворогів народу" ставилися краще

В СБУ заявили, що Гриценка підозрюють у "відмиванні" доходів посадовцями часів президента-втікача Віктора Януковича, виведенні з-під арешту майна одного з медіахолдингів.

Адвокат Гриценка Денис Галанський, у свою чергу, заявив, що затримання його підзахисного було проведено з грубими порушеннями закону та за відсутності законних підстав.

Гриценка призначили на посаду голови правління Укрексімбанку в серпні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-