Під Нацбанком вимагають відставки Смолія

Під Нацбанком вимагають відставки Смолія

Фото
Укрінформ
Під будівлею Національного банку України у Києві проходить акція з вимогою відставки голови НБУ Якова Смолія.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники заходу тримають плакати з написами "Смолія до відповідальності за дії в системі НБУ", "Вимагаємо кадрової реформації НБУ" та "Банківська система НБУ - економічний геноцид України". Біля імпровізованої сцени встановлені намети ГО "Стоп корупції".

У зв'язку з акцією правоохоронці обмежили рух транспорту вулицею Інститутською.

Під час акції організатори вмикали аудіозапис виступу "Кварталу 95" "Горіла хата" про інцидент з будинком колишнього керівника НБУ Валерії Гонтарєвої.

Акція під Нацбанком з вимогою відставки Смолія / Фото: Олександра Жаркова, Укрінформ

Варто зазначити, що 9 з 10 учасників акції, до яких кореспондент Укрінформу звернулася з проханням прокоментувати свою участь у заході, відреагували досить агресивно та відмовилися спілкуватись.

Читайте також: Гонтарева сподівається, що поліція знайде тих, хто підпалив її будинок

Один з учасників акції протесту, який відмовився назватися, розповів, що він родом з Житомирської області, навчається у Києві, а на акції тримає плакат, бо "запросили тут постояти". Водночас хлопець не зміг відповісти на запитання, хто такий Яків Смолій і чому акція проходить саме під будівлею НБУ.

Як повідомлялося, 19 жовтня в ефір на телеканалі “1+1” вийшов черговий випуск програми “Вечірній квартал”, в якій актори студії “Квартал 95” представили номер про підпал будинку ексголови НБУ Валерії Гонтаревої.

Зокрема в ефірі прозвучала пісня, яка починається зі слів “горіла хата-палала, а в Лондоні жінка плакала” із прозорим натяком саме на Гонтареву, як на сьогодні живе та працює в британській столиці. Цю пісню виконували співачки Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки та гуморист Євген Кошовий.

Раніше міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський вибачився перед Гонтаревою за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки, а міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов зазначив, що виступ 95-ого кварталу та хору ім.Верьовки з номером «Горіла хата» про пожежу у Гонтаревої є негативним сигналом для зовнішніх інвесторів.

Валерія Гонтарева очолювала Нацбанк у 2016 році під час націоналізації ПриватБанку, одним із власників якого був бізнесмен Ігор Коломойський. Тепер вона живе і працює у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-