Адвокат каже, що ДБР передало справу Гримчака у НАБУ

Адвокат каже, що ДБР передало справу Гримчака у НАБУ

Укрінформ
Державне бюро розслідувань передало в НАБУ справу щодо ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

"Минулого тижня передали (справу в НАБУ - ред.) після того, як (Гримчаку - ред.) змінили підозру", - сказала Матяш.

Як повідомляв Укрінформ, Гримчака та рідного брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів. За версією слідства, чоловіки попалися "на гарячому" під час одержання частини коштів - 480 тис. доларів. На суді зазначалося, що гроші знайшли у квартирі Овдієнка.

Гримчака звинуватили у заволодінні чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою з групою осіб в особливо великих розмірах.

Читайте також: Ексзаступнику міністра Гримчаку змінили підозру — адвокат

Гримчак працював на посаді заступника міністра з березня 2017 року. За даними МінТОТ, затримання не пов'язане з виконанням ним посадових обов'язків.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для заступника глави МінТОТ Юрія Гримчака у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у сумі 6 мільйонів грн.

Читайте також: Арешт Гримчака продовжили на місяць

Пізніше Апеляційний суд Чернігівської області залишив Гримчака під вартою.

4 вересня Кабмін видав розпорядження про звільнення Гримчака з посади заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

22 жовтня Матяш повідомила, що Генпрокуратура змінила повідомлення про підозру з шахрайства на зловживання впливом ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Фото: apostrophe.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-