Дружина Зеленського в Токіо відвідала Центр здоров’я для дітей та родин

Дружина Зеленського в Токіо відвідала Центр здоров’я для дітей та родин

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська в Японії ознайомилася з роботою Муніципального центр здоров’я району Мінато в Токіо, що опікується дітьми та їхніми родинами й забезпечує медичну та соціальну підтримку від моменту вагітності до повноліття дитини.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

“Олена Зеленська зустрілася з мером району Мінато Масаакі Такеї, який розповів про інклюзивну інфраструктуру Центру здоров’я. Він зазначив, що Центр побудований таким чином, щоб забезпечувати максимальний комфорт для всіх відвідувачів та їхніх родин – незалежно від потреб”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Центр оснащений пристроями голосового керування, написами шрифтом Брайля, є спеціальні вбиральні для людей з інвалідністю та для осіб з маленькими дітьми. Також є можливість взяти напрокат візки й потрапити у Центр із собакою-поводирем.

Як зауважила Олена Зеленська, здоров’я дітей, їхніх матерів, майбутніх поколінь українців – один з найважливіших напрямів її діяльності.

«Мета таких візитів – перейняти досвід та найкращі здобутки, щоб певні ідеї та ініціативи можна було втілити в Україні. Тема жіночого та дитячого здоров’я, запобігання хворобам, ранньої діагностики, піклування про новонароджених – мій ключовий інтерес», - підкреслила вона.

Читайте також: Зеленський запросив японську компанію Marubeni інвестувати в Україну

Дружина Президента також висловила зацікавленість тим, як саме держава підтримує ініціативи з допомоги матерям і маленьким дітям та які існують механізми взаємодії.

Окремо було обговорено тему вакцинації – японські лікарі поділилися досвідом проведення щеплень та контролю цього процесу.

Дружина Президента запевнила, що вакцинація, як і інші засоби профілактики та запобігання хворобам, також є одним з її пріоритетних інтересів.

Олена Зеленська взяла участь в екскурсії Центром, яку провели очільники відділів та різних напрямів. Вони розповіли про послуги, що надаються вагітним жінкам і жінкам, котрі нещодавно народили, та про те, як відбувається спостереження за перебігом вагітності. Також працівники Центру додали, що в Японії вагітним дають спеціальні значки – завдяки цьому інші знають, що перед ними вагітна, якій може знадобитися допомога чи підтримка.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський з українською делегацією 21-24 жовтня перебуває з робочим візитом у Японії, де взяв участь у церемонії інтронізації імператора.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-