Скалецька радить українцям не забувати про щеплення від дифтерії

Скалецька радить українцям не забувати про щеплення від дифтерії

Інфографіка
Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька радить українцям зробити щеплення від дифтерії.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Цього року в Україні зафіксовано два випадки захворювання на дифтерію у Хмельницькій та Луганській областях. Ще два, у Тернопільській та Закарпатській, наразі лабораторно підтверджуються. Дифтерія - це вакцинокерована інфекція, тому закликаю всіх, хто не зробив планове щеплення, згідно з календарем щеплень, звернутися до свого сімейного лікаря та вакцинуватися. Якісна та безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих", - написала Скалецька.

Вона наголосила, що в Україні є достатньо протидифтерійної сироватки, і у випадку підозри на захворювання на дифтерію необхідно негайно звернутися до лікарів.

Скалецька також додала, що згідно Національного календаря щеплень, дорослим необхідно ревакцинуватися від дифтерії та правця кожні 10 років, починаючи з 26 років. Якщо, з певних причин, дорослий чи дитина від 7 років, раніше не вакцинувалися, тоді для повного захисту, їм необхідно отримати щонайменше три дози вакцини АДП-М з чітким інтервалом: перша доза, через місяць – друга, через 6 місяців після другої – третя.

Читайте також: На Закарпатті вперше за 10 років виявили дифтерію

Як повідомляв Укрінформ, у останні дні в Ужгороді виявлено ще 12 студентів-іноземців, інфікованих дифтерією; усі вони госпіталізовані, медики проводять додаткові обстеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-