Прокуратура зареєструвала ще три провадження, у яких може фігурувати Пашинський

Прокуратура зареєструвала ще три провадження, у яких може фігурувати Пашинський

Укрінформ
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка не виключає, що колишній народний депутат Сергій Пашинський може бути фігурантом ще в трьох кримінальних справах, які цього тижня зареєструвала Генеральна прокуратура.

Про це Рябошапка повідомив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на запитання, чи можливі інші кримінальні провадження стосовно Пашинського, Рябошапка відповів: "Очевидно, що так. І лише на цьому тижні було зареєстровано Генеральною прокуратурою щонайменше три кримінальних провадження, де може фігурувати так само цей колишній народний депутат".

Читайте також: Пашинського просили відпустити на поруки 14 чиновників

Крім того, за словами генпрокурора, Національне антикорупційне бюро, зокрема, має достатньо матеріалів, де теж може бути фігурантом Сергій Пашинський. 

"Так що достатньо багато дій, які можуть бути інкриміновані теж у вигляді підозр і можуть стати підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності в майбутньому", - зауважив Руслан Рябошапка. 

Читайте також: Зеленський: Запитайте у людей на вулиці: Пашинський - бандит чи ні?

Як повідомлялося, 7 жовтня Печерський райсуд арештував Пашинського до 4 грудня без альтернативи внесення застави.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому народному депутату України у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між Пашинським і громадянином В'ячеславом Хімікусом. Під час нього Пашинський дістав свою нагородну вогнепальну зброю (пістолет марки Glock-19) та вистрелив чоловіку в ліву ногу.

Читайте також: Суд призначив дату розгляду апеляції Пашинського

Хімікус зазнав тілесних ушкоджень у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-