У Фірташа заперечують, що він зустрічався з Джуліані у Відні

У Фірташа заперечують, що він зустрічався з Джуліані у Відні

Укрінформ
В офісі українського бізнесмена Дмитра Фірташа заперечили його зустріч у Відні наприкінці минулого тижня з адвокатом президента США Руді Джуліані.

Про це повідомляє австрійська газета Der Standard з посиланням на речника Фірташа.

"Пан Фірташ заявляє, що між ним та паном Джуліані не було контактів, а також не було планів щодо зустрічі", - заявив речник Фірташа.

При цьому в офісі олігарха відмовилися підтверджувати автентичність оприлюдненого раніше у ЗМІ документа, в якому колишній генпрокурор Віктор Шокін дав свідчення для адвокатів Фірташа, який зараз очікує на екстрадицію із Австрії до США. В цих свідченнях Шокін заявляє, що віцепрезиден США Джо Байден нібито здійснював тиск на адміністрацію тодішнього Президента України Петра Порошенка з тим, щоб не лише звільнити його з посади генпрокурора для захисту свого сина від можливого розслідування, а й щоб заблокувати повернення Фірташа в Україну у 2015 році.

Читайте також: Білий дім доручив "неофіційну" політику щодо України "трьом аміго" - чиновник Держдепу

Der Standard повідомляє, що сам Джуліані минулого четверга, 10 жовтня, повідомив американському журналу The Atlantic, що не може дати ввечері інтерв’ю, оскільки відбуває до Відня. Автори статті припускають, що поїздка адвоката Трампа до столиці Австрії могла бути пов’язана з одним із головних питань американської політики - "поширення теорії змови навколо Гантера Байдена, сина Джо Байдена, ймовірного опонента Трампа в гонці на пост президента США". Вони звертають увагу на появу пов’язаного із Джо Байденом свідчення ексгенпрокурора Шокіна для адвокатів Фірташа, що робить справу олігарха, екстрадицію якого вимагають США, прямо пов’язаною з останніми скандалами в американській внутрішній політиці.

Читайте також: Болтон назвав адвоката Трампа “ручною гранатою, яка підірве всіх”- NYT

При цьому сам адвокат Трампа раніше вже заперечив, що метою його поїздки до Відня була зустріч з українським олігархом Фірташем, не розкривши, водночас, головну мету візиту.

"Фактом є те, що двоє осіб з найближчого оточення Джуліані працювали на Фірташа: Лев Парнас та Ігор Фурман. Вони були заарештовані минулого тижня у США, і нібито робили незаконні партійні пожертвування, а Джуаліні заробив під час роботи з ними 500 тис. доларів", - йдеться у статті.

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-