Зеленський вважає, що легалізація канабісу - не на часі

Зеленський вважає, що легалізація канабісу - не на часі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що легалізація канабісу в Україні не на часі, є інші пріоритети.

Про це він сказав під час пресмарафону в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз не йдеться про легалізацію канабісу. Але я знаю, що дуже багато людей хочуть займатися цим бізнесом в Україні. Але ми можемо це розглядати тільки після того, як ми будемо знати, що ми дійсно говоримо про медичну марихуану. Це дуже гострі питання. Я не хочу, щоб нам завтра сказали, що ми дозволили всім займатися наркотиками... Мені здається так, що ті, хто хоче - потерплять”, - зазначив Зеленський.

Він також наголосив, що не бачив законопроєкт про легалізацію медичного канабісу, який у парламент внесли народні депутати від партії "Слуга народу". На думку Президента, зараз це питання не є пріоритетним, оскільки в Україні є багато інших проблем.

Читайте також: Зеленський розповів про своє найбільше розчарування на посаді Президента

"Я не бачив зареєстрованого закону від партії "Слуга народу". Є речі, які не на часі, я гадаю, що це не на часі, не зараз. Це не пріоритет. Ми не виписали всі ризики, з цим пов'язані, ми не знаємо, чи готове наше суспільство. Нас не можна порівнювати з Канадою чи іншими країнами. Ми ще не готові, ми боремося зараз навпаки - з наркотиками. Якщо у нас завтра не буде високого рівня людей хворих на наркоманію, якщо ми все це поборемо, тоді і можемо повернутися до розгляду цієї справи”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, лікування препаратами, що містять медичний канабіс потребують близько двох мільйонів українців. Зокрема, понад 20 тисяч дітей із фармрезистентними формами епілепсії (що не піддається лікуванню існуючими препаратами), сотні тисяч онкохворих, більш як 100 тисяч паліативних пацієнтів та десятки тисяч ветеранів війни із посттравматичним стресовим розладом.

На сьогодні лікувальні властивості канабісу визнані. Ліки на його основі дозволені в 44 країнах, зокрема в країнах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-