Білорусь прийняла десятки тисяч переселенців із Донбасу - Зеленський

Білорусь прийняла десятки тисяч переселенців із Донбасу - Зеленський

Укрінформ
Білорусь прийняла тисячі українців з окупованого Донбасу, які стали переселенцями внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів у рамках пресмарафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За інформацією білоруської сторони, є десятки тисяч людей з окупованого Донбасу, які переїхали до Білорусі. І я знаю, що білоруська сторона надала їм гарні умови, розмістила, допомагала гуманітарно, допомагала з робочими місцями”, - зазначив глава Української держави.

Водночас він закликав повертатися до України тих із них, хто “відчуває себе українцем”.

“Я, чесно, хотів би, щоб наші українці повернулися назад до України: хто відчуває себе українцем, хто хоче бути українцем, щоб вони приїхали до нас, навіть із Білорусі”, - сказав Зеленський.

Окрім того, він повідомив про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив його у відсутності на території республіки російських збройних формувань, які можуть загрожувати України.

Читайте також: Зеленський побив світовий рекорд - "найдовша пресконференція президента"

“Я казав президенту Білорусі Олександру Лукашенку, що ми дуже боїмося, якщо на території їхньої держави будуть якісь російські корпуси. Але він запевнив мене в тому, що на території Білорусі - тільки білоруські військові, бо вони там теж бояться цього питання”, - зауважив глава Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-