Міносвіти хоче забезпечити доступ вчених до дослідницьких інфраструктур світу

Міносвіти хоче забезпечити доступ вчених до дослідницьких інфраструктур світу

Укрінформ
Міністерство освіти та науки працює над забезпеченням доступу українським вченим до дослідницьких інфраструктур світу.

Про це розповів генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус, повідомляє у Міністерства освіти та науки.

«Ми маємо створити умови для інтеграції наших вчених у європейський та світовий дослідницькі простори. Важлива складова такої інтеграції – доступ до провідних іноземних дослідницьких інфраструктур. Це, зокрема, закладено у програмі діяльності уряду на наступні 5 років. Ми маємо амбітну ціль, щоб за цей час Україна брала активну участь у роботі щонайменше 25-и міжнародних дослідницьких інфраструктур», – наголосив Чеберкус.

Він повідомив, що за останній місяць представники директорату науки МОН уже провели важливі зустрічі з європейськими партнерами щодо можливостей України долучитися до дослідницьких інфраструктур ЄС.

Читайте також: На підвищення освітянам зарплати з першого січня потрібно 45 мільярдів — міністр

Окрім цього, делегати від МОН зосередилися на переговорах щодо надання Україні підтримки з оцінки стану та перспектив розвитку дослідницької інфраструктури через інструмент Policy Support Facility (PSF). Зазначається, що за його підсумками, вдасться отримати рекомендації європейських експертів з реформування української дослідницької інфраструктури та можливих шляхів її розвитку в контексті інтеграції до європейських дослідницьких інфраструктур.

Читайте також: Міносвіти шукає полярників у 25-ту за рахунком українську антарктичну експедицію

Попередньо вдалося домовитися про можливість такого дослідження, МОН вже подало офіційну заявку до Європейської Комісії та зараз чекає на рішення іноземних колег.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-