Міносвіти шукає полярників у 25-ту за рахунком українську антарктичну експедицію

Міносвіти шукає полярників у 25-ту за рахунком українську антарктичну експедицію

Укрінформ
Національний антарктичний науковий центр МОН 1 жовтня оголосив конкурс з відбору учасників 25-ї Української антарктичної експедиції на 2020-2021 роки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"Ми знову шукаємо найкращих професіоналів і водночас романтиків, які проведуть цілий рік на станції "Академік Вернадський", - зазначив керівник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

За його словами, до роботи 25-ї Української антарктичної експедиції буде прикуто багато уваги. Адже 2020-го весь світ святкуватиме 200-ліття відкриття Антарктиди, а Україна відзначатиме перше 25-річчя своєї станції.

Читайте також: Охочим пропонують безкоштовно з'їздити до Антарктиди

Дикий висловив сподівання, що цього року охочих долучитися до експедиції буде не менше, ніж рекордного минулого. Він нагадав, що 2018-го вперше за багато років було проведено відкритий конкурс, без жодних гендерних обмежень, на який загалом подали документи 178 осіб, зокрема 32 жінки. У команду відібрали 12 осіб, серед них дві жінки – лікар та біолог.

«Цього року ми знову не ставимо жодних обмежень – головне, щоб кандидати чи кандидатки були фахівцями за своїми напрямами й мали необхідне здоров’я для роботи в Антарктиді», – додав очільник НАНЦ МОН.

Читайте також: Українські полярники знайшли "загублену" льодовикову печеру в Антарктиді

Отже, у 25-ту антарктичну експедицію потрібні 7 науковців, лікар, кухар, дизеліст-електрик, системний механік і системний адміністратор зв'язку. Вчені мають працювати за такими напрямами досліджень: геолого-геофізичні; гідрометеорологічні та океанографічні; геокосмічні; біологічні.

Серед загальних вимог до кандидатів – відсутність хронічних захворювань та протипоказань до роботи в умовах Антарктиди, володіння іноземною мовою, неконфліктність і комунікабельність.

Як зазначається, документи від претендентів прийматимуть упродовж місяця – до 1 листопада.

Читайте також: Озонова діра над Антарктидою зменшилася до рекордного рівня за останні 30 років

Нагадаємо: Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік. Щороку на станцію "Академік Вернадський" вирушає річна експедиція, в яку входять науковці та технічний персонал. Також під час антарктичного літа проводяться сезонні експедиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-