Засідання суду за позовом українського політв'язня Шумкова відбудеться 23 жовтня

Засідання суду за позовом українського політв'язня Шумкова відбудеться 23 жовтня

Укрінформ
В'язень Кремля Олександр Шумков уточнив, що наступне засідання суду за його позовом про скасування незаконного рішення про утримання його у штрафному ізоляторі відбудеться 23 жовтня.

Про це він повідомив у листі Тетяні Лазде (Латвія), вона передала копію листа Укрінформу.

«Вчора після суду бачився з адвокатом... Суд у мене триває - наступне засідання 23 жовтня. Загалом сиджу, час іде - термін день за днем тане. Я також вчора передав адвокату свою невелику статтю для публікації наступної. У ній я розмірковую про зміну влади в Україні, і взагалі на тему перспектив розвитку нашої країни. Загалом, чекаю на відгуки», - пише Шумков.

Він повідомляє про те, що у нього зараз маса ідей, і він з нетерпінням чекає на звільнення. Оскільки настрій у нього зараз, як у Миколи Карпюка та Володимира Балуха після звільнення, - «йти й працювати».

Читайте також: Український політв'язень Шумков написав дві статті

Також Шумков планує заїхати у Балтію, в тому числі в Латвію. Дізнавшись з листування про українських воїнів, які проходили реабілітацію у центрі «Вайварі» (Юрмала), він висловлює їм моральну підтримку. А також дякує всім друзям у Латвії, які небайдужі до нього.

Як повідомляв Укрінформ, ексохоронець народного депутата Дмитра Яроша херсонець Олександр Шумков зник наприкінці серпня 2017 року. Справу про його викрадення розслідувало Головне управління Нацполіціі в області, а з 3 жовтня 2018 року перебування його під слідством визначено за Головним слідчим управлінням СБУ.

Читайте також: Сумівці світу просять Зеленського сприяти якнайшвидшому поверненню політв’язня Шумкова в Україну

4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Шумкова до чотирьох років ув'язнення. У вироку зазначалося, що Шумков з 17 листопада 2014 року по 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності «Правого сектора», яка була «спрямована проти інтересів Росії».

19 вересня у колонії Шумкову виповнилося 30 років.

Світова управа Спілки української молоді (СУМ) просить Президента України Володимира Зеленського включити прізвище політв'язня Олександра Шумкова до переліку осіб, щодо яких ведуться переговори про якнайшвидше повернення в Україну.

Торжокський міжрайонний суд продовжує розгляд справи за позовом Шумкова про скасування незаконного рішення про утримання його у штрафному ізоляторі. Останнє засідання було 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-