Мінцифри планує відкрити навчальну онлайн-платформу

Мінцифри планує відкрити навчальну онлайн-платформу

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації планує створити онлайн-платформу дистанційного навчання цифровим навичкам.

Про це йдеться у програмі дій уряду на 5 років, зареєстрованій на сайті Верховної Ради.

"Інвестиції в розвиток цифрових навичок населення є одним з пріоритетів нашого уряду...Тому ми плануємо створити інфраструктуру, яка дозволить українцям масово підвищувати рівень своїх цифрових навичок. Для цього ми плануємо створити онлайн-платформу дистанційного навчання цифровим навичкам та відкрити доступні офлайн-хаби по всій країні", - йдеться у програмі.

Також зазначається, що з економічної точки зору раціональні інвестиції в розвиток цифрових навичок населення мають суттєвий вплив на зростання ВВП у середньостроковій перспективі.

Програма дій міністерства передбачає, що понад 6 млн українців будуть охоплені програмою розвитку цифрових навичок, а 70% громадян, які пройшли програму, володітимуть навичками на базовому рівні.

Крім того, у документі зазначається, що Міністерство цифрової трансформації планує провести масштабне дослідження, яке встановить рівень реального покриття Інтернетом України. Наступним кроком буде створення порталу для моніторингу доступності Інтернету.

Читайте також: Про Дію та проєкти міністерства цифрової трансформації

"Реальне розуміння проникнення мережі, чіткі параметри якості та законодавчі норми дозволять нам створити ефективний Фонд забезпечення Інтернету в регіонах. Також це покращить якість координації під час підключення державних установ", - зазначається у програмі.

Мінцифри також планує 100% державних послуг зробити доступними онлайн; досягти рівня, коли 60% українців користуватимуться онлайн-послугами. Як повідомлялося, 29 вересня Кабмін схвалив Програму дій уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-