Технологію Smart-ID в Україні можуть запустити в кінці 2019 року — Федоров

Технологію Smart-ID в Україні можуть запустити в кінці 2019 року — Федоров

Укрінформ
Безкоштовну технологію ідентифікації громадянина Smart-ID в Україні можуть запустити в кінці 2019 року або в січні 2020 року.

Про це віцепрем'єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров заявив в інтерв'ю Українській правді.

"Ми хочемо, щоб можна було завантажити додаток державного банку з технологією Smart-ID і з його допомогою отримати будь-яку послугу. ПриватБанк веде в цьому напрямку конкретну роботу і обіцяє до кінця 2019 року або в січні 2020 року запустити першу Smart-ID", - сказав Федоров.

Він додав, що як споживач державних послуг орієнтований на розвиток безкоштовної технології Smart-ID: "Це коли ти за допомогою свого смартфона можеш підписати безкоштовно будь-яку послугу".

За словами Федорова, використання Smart-ID відкриє ринок одразу майже 10 мільйонам користувачів Приват24, їм не потрібно буде фізично йти отримувати електронний підпис, за допомогою смартфона можна буде віддалено отримати електронний підпис.

Віцепрем'єр упевнений, що використання цієї технології підхоплять й інші банки.

Читайте також: У Київському метро відновили систему продажу Kyiv Smart Card

"Взагалі взаємодія держави і банків дозволяє зробити великий цифровий стрибок. Тому що фінтех у нашій країні дуже сильний, він сильно розвиває культуру використання державних послуг, викликає певну довіру. Ми сильна в цьому плані країна, навіть у світовому масштабі", - зазначив Федоров.

Він також розповів, що зараз в уряді працюють над запуском цифрових водійських прав і цифрових студентських квитків: "І скоро запустимо експеримент, коли люди зможуть замість пластикових прав возити з собою цифрові права, і ніхто не буде за це штрафувати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-