Дитячий омбудсмен розповів, як зміниться процедура усиновлення сиріт в Україні

Дитячий омбудсмен розповів, як зміниться процедура усиновлення сиріт в Україні

Укрінформ
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба наполягає, що сім’ї, які планують усиновити дитину-сироту, мають проходити спеціальне навчання.

На цьому Кулеба наголосив у четвер під час зустрічі з членами Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики з нагоди Дня усиновлення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Досвід зараз показує, що це треба було зробити ще 10 років назад на державному рівні. І нова команда Міністерства соціальної політики незабаром зробить це — те, що не вдалося зробити при попередній владі, щоб всі сім’ї, які хочуть прийняти дитину-сироту, проходили навчання. Адже сьогодні, на жаль, є випадки, і їх чимало, — повернення дітей. Тому нам треба унеможливити такі речі”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: У Нью-Йорку відбувся семінар для американських родин, які всиновили українських дітей

Він уточнив, що випадки повернення дітей усиновлювачами трапляються в усіх країнах, але наголосив, що варто пильнувати, навчати й пересвідчуватися, що сім’ї, які приймають дітей, готові та пройшли необхідну підготовку й навчання, щоб їхніх ресурсів вистачило, щоб виростити гідного громадянина.

Читайте також: У Греції викрили злочинну групу, яка займалася усиновленням

Як повідомлялося, 10 липня 2019 року Кабінет міністрів вніс зміни до порядку усиновлення дітей-сиріт. Нові норми передбачають введення обов’язкової підготовки для громадян України, які виявили бажання усиновити дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, удосконалення роботи служб у справах дітей з кандидатами в усиновлювачі щодо ознайомлення з інформацією про дітей, які можуть бути усиновлені, та створення постійної комісії з питань міжнародного усиновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-