Верховний суд скасував всі рішення на користь Насірова

Верховний суд скасував всі рішення на користь Насірова

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд Верховного суду скасував усі рішення судів попередніх інстанцій, які приймалися на користь ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Насірова обвинувачують у тому, що він ухвалив низку рішень, якими дозволив не платити податки компаніям нардепа-втікача Олександра Онищенка, які видобували газ. 

Унаслідок цих рішень держава втратила понад 2 млрд грн.

У попередніх судових рішеннях, скасованих 26 вересня Касаційним судом, ішлося про «церемоніальну функцію» Насірова. Мовляв, він просто підписував незаконні розстрочки зі сплати податків.

Читайте також: Арешт коштів за кордоном: суд залишив позов Насірова без розгляду

“Дворічна історія про “церемоніальні функції” нарешті закінчилася. Тепер на Насірова чекає повноцінний судовий розгляд кримінальної справи проти нього в антикорупційному суді”, – прокоментував рішення Верховного суду юрист ЦПК Андрій Савін.

Рішення Верховного суду остаточне та не підлягає оскарженню. Тепер кримінальну справу проти Насірова розглядатиме Антикорупційний суд.

Як повідомляв Укрінформ, ексголову ДФС Романа Насірова затримало НАБУ 2 березня 2017 року в рамках розслідування "газової справи" ексдепутата Олександра Онищенка, проте через два тижні відпустили під заставу у розмірі 100 млн грн.

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова, за даними слідства, завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Насіров подав в суд на Кабмін через конкурс на керівника податкової

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС, проте 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на цій посаді. Кабмін оскаржив це рішення.

4 березня 2019 року Шевченківський райсуд Києва за власної ініціативи зменшив Насірову розмір застави зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів.

3 квітня в Шевченківському райсуді почалися засідання по суті у кримінальному провадженні про обвинувачення ексголови ДФС України, а також керівника Департаменту ДФС України. На засіданнях досі читають обвинувальний акт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-