Опублікували закон про держпідтримку кінематографії

Опублікували закон про держпідтримку кінематографії

Укрінформ
Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії" опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" від 24 вересня.

Документ оприлюднено на сайті газети "Голос України".

Як повідомлялося, закон передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу, якими передбачається забезпечити стабільне фінансування кінематографії в Україні шляхом закріплення захищених статей державного бюджету та змінити підходи до державного фінансування галузі кінематографії, а також створити відповідні механізми для залучення приватних коштів у зазначену галузь.

Як ідеться в пояснювальній записці, закон спрямований на створення сприятливих умов для виробництва фільмів, телесеріалів, телевізійних фільмів та іншої кінопродукції, а також розвитку галузі кінематографії в Україні.

Очікується, що запропоновані законом зміни призведуть до збільшення кількості фільмів, які будуть вироблені в Україні; розвитку сучасної інфраструктури для виробництва телевізійних фільмів та телевізійних серіалів, а також залучення іноземних інвестицій у галузі кінематографії в Україні; збільшення робочих місць, а також надходжень до бюджету коштом виробництва кінопродукції в Україні.

Закон набирає чинності наступного дня після його опублікування.

Читайте також: Закон про зменшення тиску на бізнес опублікували у “Голосі України”

Як повідомляв Укрінформ, закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії" Верховна Рада ухвалила 12 вересня.

23 вересня його підписав Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-