Інститут Нацпам'яті продовжить роботу над розпочатими проєктами — В'ятрович

Інститут Нацпам'яті продовжить роботу над розпочатими проєктами — В'ятрович

Фото
Укрінформ
Український інститут національної пам'яті продовжить роботу над тими проєктами, які були започатковані раніше.

Про це сказав екскерівник Інституту Володимир В'ятрович під час спілкування з громадянами, які прийшли його підтримати до будівлі установи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що та робота, яку робив Інститут національної пам'яті, буде продовжена... Потреба в цьому дуже велика. По-перше, це продовження...популяризації української історії. Ми почали розгортати територіальні представництва Інституту національної пам'яті, я вважаю, що такі представництва мають бути в кожній області, тому що ми повинні враховувати регіональну специфіку. З іншого боку, мають бути завершені два важливих великих проєкти, які були нами започатковані, але в силу фізичних можливостей не могли бути завершені протягом 5 років. Мова йде про створення Музею Революції Гідності і меморіалу Героїв Небесної сотні", - сказав В'ятрович.

Ще один названий В'ятровичем проєкт - відкриття архівів КДБ. Наразі архів отримав приміщення і актуальної є робота з переміщення архівів у нове сховище, створення умов для роботи з ним історикам і всім зацікавленим особам.

В'ятрович додав, що отримав "особисте запевнення від Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, що проєкти будуть реалізовані", а також подякував колективу Інституту національної пам'яті за роботу.

Читайте також: В'ятровича звільнили з посади голови Українського інституту національної пам’яті

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 18 вересня, Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обійняв цю посаду в березні 2014 року.

Екскерівник Інституту Володимир В'ятрович під час спілкування з громадянами / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Володимир В’ятрович, кандидат історичних наук, очолював Український інститут національної пам’яті упродовж 5 років (2014-2019). У 2008-2010 роках очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КДБ. У 2010-2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Автор та співавтор 14 книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії, очолював вчену раду Центру досліджень визвольного руху, член наглядової ради Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького". Ініціатор декомунізаційного пакета законів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-