Боротьби з онлайн-насильством над дітьми: Нацполіція долучиться до проєкту Ради Європи

Боротьби з онлайн-насильством над дітьми: Нацполіція долучиться до проєкту Ради Європи

Укрінформ
Національна поліція візьме участь у пілотному проєкті Ради Європи щодо боротьби з онлайновим насильством над дітьми.

Про це повідомляє Департамент комунікацій Національної поліції України.

"Цей проєкт зосереджує увагу на протидії онлайновій сексуальній експлуатації та насильству над дітьми в Європі. Відтак Україна стала однією з трьох країн, де впроваджуються пілотні заходи з відстоювання прав дитини у цифровому середовищі", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що під час зустрічі з партнерами з Ради Європи, суддівського корпусу, прокуратури та громадських організацій голова управління ювенальної превенції Нацполіції, представники Головного слідчого управління та кіберполіції проаналізували ситуацію в Україні та визначились з керівними принципами.

Зокрема, з 17 по 19 вересня представники Ради Європи здійснюють робочий візит у рамках проєкту «Покладемо край онлайновій експлуатації та насильству над дітьми в Європі» - «EndOCSE@Europe». Цей проєкт підтримує глобальні зусилля, спрямовані на припинення всіх форм насильства та жорсткого поводження з дітьми до 2030 року.

Окрім цього, проєкт підтримує зусилля держав-учасниць із впровадження відповідних міжнародних та європейських стандартів.

Зокрема, йдеться про спроможності, визначені у Конвенції Ради Європи, про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства та у Національній моделі реагування WePROTECT.

"Під час обговорення партнери зосередилися на таких аспектах, як визначення масштабу онлайнового насильства над дітьми в Україні, практичне застосування національного законодавства, розкриття та розслідування злочинів, робота з правопорушниками", - додали у поліції.

Голова управління ювенальної превенції Нацполіції Лариса Зуб стала однією з координаторів цього проєкту. Вона зазначила, що ці пілотні заходи Ради Європи є дуже важливими для захисту дітей в Україні. «Як практики ми кожного дня стикаємося з дитячими проблемами, зокрема з дітьми, які потерпають від різних дій в інтернеті. Наразі досвід інших країн та кращих міжнародних експертів для нас є дуже важливим»,- зазначила Зуб.

Читайте також: В ООН заявляють про відсутність покарання за напади на журналістів в Україні

У свою чергу, заступник голови Офісу Ради Європи в Києві Олена Литвиненко зауважила, що цей проєкт є дуже важливим у контексті плану дій Ради Європи в Україні і фактично він доповнює ті заходи, які вже реалізуються в існуючих 19 проєктах.

Втілення проєкту розпочнеться з січня наступного року. Наразі завершується підготовча робота, збір фінансових коштів.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-