Гонтарева назвала

Гонтарева назвала "нісенітницею" заяви, що вона сама організувала підпал будинку

Укрінформ
Колишня глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що не бачить, чим їй може допомогти статус політичного біженця у Великій Британії.

Про це вона сказала в коментарі Радіо Свобода.

"Інцидентів зі мною вистачило б уже на 20 політичних біженців. Я легально живу й працюю у Великій Британії. Я не бачу, чим мені допоможе статус біженця в цій країні", – розповіла Гонтарева, яка раніше не виключала, що може попросити притулку в Британії.

Колишня глава НБУ назвала "нісенітницею" слова своїх опонентів, які припускають, що вона сама організувала підпал будинку й автомобіля своєї невістки, щоб отримати політичний притулок у Великій Британії та уникнути слідства в Україні.

Читайте також: На згарищі будинку Гонтаревої знайшли запалювальну ракету — поліція

"Таку нісенітницю навіть не можу коментувати. Інцидентів зі мною вистачило б уже на 20 політичних біженців", – сказала Гонтарева.

Вона назвала "ахінеєю" версію про те, що підпалом автомобіля та будинку займався друг її сина.

"Який друг?! Це повна ахінея! Нехай поліція нарешті скаже своє слово, хто й навіщо це робить", – зазначила колишня очільниця НБУ.

Гонтарева наголосила, що не знає, хто стоїть за підпалом будинку. Вона розповіла, що їй погрожували упродовж останніх п’яти років.

Читайте також: Пожежа у будинку Гонтаревої: поліція кваліфікує це як умисне знищення майна

"Зараз погрози надходили тільки від [бізнесмена Ігоря] Коломойського та [заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія] Портнова. Усі вони були в публічній площині", – повідомила Гонтарева.

Колишня глава НБУ додала, що перебуває вдома після того, як її збила машина наприкінці серпня.

"У мене вже було дві операції на нозі, зараз я вдома, мене відпустили із госпіталю на два тижні до наступної операції. Після цього має бути ще одна операція", – розповіла Гонтарева.

Раніше Ігор Коломойський у листуванні з кореспондентом "Української правди", коментуючи ситуацію навколо Гонтаревої, заявив: "Тепер, скоріше за все, її не видадуть. Тож думайте самі". 

Портнов наразі не коментував слова Гонтаревої.

Як повідомлялося, колишня глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що вночі 17 вересня спалили її будинок в селі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна.

Наприкінці серпня ексглаву НБУ в столиці Великої Британії Лондоні збив автомобіль. Через тиждень вона повідомила, що в Києві підпалили машину її невістки, яку також звуть Валерія Гонтарева.

Читайте також: Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона в госпіталі

Колишня очільниця Нацбанку вважає ДТП й інцидент з автомобілем її невістки «ланками одного ланцюга» й пов’язує їх зі своєю діяльністю на посаді голови регулятора.

12 вересня Державне бюро розслідувань провело обшуки в київській квартирі Гонтаревої в межах провадження щодо можливого зловживання службовим становищем посадових осіб правління Національного банку в 2016 році.

Валерія Гонтарева була головою НБУ з червня 2014 до березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-