На згарищі будинку Гонтаревої знайшли запалювальну ракету — поліція

На згарищі будинку Гонтаревої знайшли запалювальну ракету — поліція

Фото
Укрінформ
На згарищі будинку, що належав родині ексглави Нацбанку України Валерії Гонтаревої, правоохоронці знайшли запалювальну ракету.

Про це у коментарі журналістам сказав речник поліції Київської області Микола Жукович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут не було "коктейля Молотова". Ми знайшли запалювальну ракету, світло-шумову, і звукову, ... і ще ряд доказів, над якими працює слідчо-оперативна група. Працювала криміналістична лабораторія, яка брала зразки на дослідження, щоб з'ясувати, чи були там легкозаймисті матеріали", - заявив Жукович.

За його словами, нині поліція збирає речові докази, проводить опитування громадян.

Згарище будинку Валерії Гонтаревої / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

“Є ряд доказів, на жаль, не можу їх озвучити... Наразі із ними безпосередньо працюють експерти”, - сказав Жукович.

Він додав, що нині правоохоронці передивляються відео з камер спостереження. Попередньо, мало місце незаконне проникнення на територію невідомої особи.

"На камеру поки що потрапила одна людина”, - сказав Жукович.

Він додав, що будинок записаний на родину Гонтаревої. Охоронців тут до вересня було шестеро, проте на момент інциденту залишився один — саме він і викликав рятувальників і поліцію.

Читайте також: Пожежа у будинку Гонтаревої: поліція кваліфікує це як умисне знищення майна

“Першопочатково ми вже відкрили кримінальне провадження за ст. 194 ч. 2 ККУ, це навмисне пошкодження майна шляхом підпалу. Зловмиснику, коли ми його зловимо, буде загрожувати від 3 до 10 років позбавлення волі. Працівники кримінальної поліції і кримінального аналізу проводять відповідні оперативно-розшукові роботи, щоб встановити, особу, а можливо, і осіб (які могли вчинити підпал — ред.)”, - сказав речник обласної поліції.

Як повідомляв Укрінформ, колишня голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що невідомі спалили її будинок у селищі Гореничі під Києвом.

Читайте також: Аваков назвав палія будинку Гонтаревої "ворогом, що шкодить державі"

Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав нічний підпал будинку Гонтаревої проявом кримінального тиску.

Раніше, 30 серпня, ексглава НБУ повідомила, що її збив автомобіль у центрі Лондона, і вона перебуває в лікарні.

Крім того, у ніч проти 5 вересня невідомі підпали автомобіль, зареєстрований на невістку колишньої глави НБУ, яку також звати Валерія Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-