Україна має переглянути ставлення до людей із психічними проблемами - глава МОЗ

Україна має переглянути ставлення до людей із психічними проблемами - глава МОЗ

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні переглядатиметься ставлення до людей, які мають психічні розлади, зокрема у сфері надання їм психіатричної допомоги.

Про це Скалецька сказала під час онлайн-зустрічі, присвяченій захисту прав пацієнтів в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання ставлення до людей із психічними розладами є надважливим. Часто у цій сфері йдеться про порушення прав не лише таких пацієнтів, а й людини. На сьогодні назріла проблема щодо підходу, ставлення держави до психічного здоров'я, а не лише до надання психіатричної допомоги. Переглядатимуться питання, як і ким психіатрична допомога має надаватися, які мають бути стандарти. Знаю, що зроблено вже багато для переходу до більш філософського ставлення до цієї проблеми. Сподіваюсь, що і законодавчо, і нами в МОЗ буде переглянуто проблеми у наданні психіатричної допомоги. Щоб не було порушень у цій галузі. Це один з основних наших викликів, це стоїть у нас на контролі", - сказала Скалецька.

Читайте також: Ліки з медичним канабісом мають бути доступними для українців - Скалецька

За її словами, люди з психічними розладами мають бути соціалізованими, як це є у всьому цивілізованому світі.

"У нас не має бути так, що людину "закривають" у психіатричному закладі або ж, навпаки, виганяють із такого закладу без надання медичної допомоги. Ми будемо інспектувати такі заклади, можливо з омбудсменом та представниками інших відомств", - наголосила Скалецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-