Нацрада має право позбавити

Нацрада має право позбавити "112 Україна" ліцензії - рішення суду

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив телеканалу “112 Україна” в задоволені апеляції на рішення щодо відмови Нацради з питань телебачення і радіомовлення продовжувати ліцензії групі регіональних каналів, які мовлять під логотипом “112 Україна”.

Про це повідомляє пресслужба суду.

“Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Новий Формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» (регіональні компанії, що мовлять з логотипом «112 Україна», — ред.) на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 липня 2019 року в адміністративній справі № 826/16516/18... Колегія суддів Шостого ААС ухвалила рішення залишити без змін рішення суду першої інстанції”, - йдеться у повідомленні.

У свою чергу юрист телеканалу "112 Україна" Василь Сметана у коментарі мовнику припустив, що Нацрада на найближчих засіданнях зможе розглянути питання щодо непродовження ліцензії їх компаніям.

“Це може бути в цей четвер або в найближчий четвер, наступного тижня, наприклад. Тобто рішення суду відкрило можливість Нацраді відмовити у продовженні ліцензії телеканалу, і в разі винесення рішення про відмову продовження ліцензія припиняє свою дію цього ж дня”, — сказав Сметана.

Укрінформ очікує на коментар членів Нацради щодо розгляду регулятором зазначених питань.

Як повідомлялося, 19 грудня 2018 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Нацраді з питань телебачення і радіомовлення в задоволенні її апеляції та залишив у силі ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києві від 17 жовтня, яка забороняє регулятору відмовляти п’яти компаніям групи «112 Україна» (ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Новий формат ТВ» і ТОВ «Партнер ТВ») у продовженні їхніх цифрових ліцензій.

Читайте також: НСЖУ про атаку на "112 Україна": Безкарність провокує нові напади

Так, компанії групи «112 Україна» у своєму позові наполягали, щоб суд визнав протиправною бездіяльність Нацради, що у встановлений законом строк не розглянула заяви цих компаній щодо продовження їх ліцензій. У свою чергу Нацрада подала апеляцію, в якій просила суд скасувати ухвалу на забезпечення позову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-