На програму державних медичних гарантій у бюджеті-2020 заклали понад 72 мільярди

На програму державних медичних гарантій у бюджеті-2020 заклали понад 72 мільярди

Укрінформ
Кабінет міністрів у проєкті Державного бюджету України на 2020 рік передбачив на реалізацію програми медичних гарантій 72,1млрд грн.

Про це йдеться в проєкті закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

“Видатки на охорону здоров’я на 2020 рік визначені з урахуванням продовження реалізації заходів реформи фінансування системи охорони здоров’я відповідно до Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення". На реалізацію програми медичних гарантій враховані видатки в обсязі 72,1 млрд грн для: первинної медичної допомоги з урахуванням збільшення кількості населення, яке уклало декларацію з лікарем; реімбурсації вартості лікарських засобів з урахуванням збільшення кількості пацієнтів, які отримають ліки за кошти державного бюджету або з незначною доплатою; екстреної медичної допомоги за новою організаційною моделлю, спроможною забезпечити вчасне, якісне та ефективне реагування на випадки невідкладних станів; вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги з урахуванням пріоритетних послуг та станів; паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації”, - йдеться у проєкті держбюджету.

Як повідомляв Укрінформ, на офіційному порталі Верховної Ради оприлюднено законопроєкт №2000 про Державний бюджет України на 2020 рік.

Сам документ було подано та зареєстровано вчора, 15 вересня.

Читайте також: На судову владу пропонують майже 18 мільярдів - проєкт бюджету

Документом передбачаються доходи державного бюджету на 2020 рік у сумі 1079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду - 962,7 млрд грн, видатки - у сумі 1170 млрд грн. Платежі за державним боргом у 2020 році становитимуть близько 438,1 млрд грн, з яких обслуговування державного боргу - 145,2 млрд грн, погашення державного боргу - 292,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-