Пробки та ремонт: ситуацію на дорогах можна побачити онлайн

Пробки та ремонт: ситуацію на дорогах можна побачити онлайн

Фото
Укрінформ
З’явився онлайн-ресурс, за допомогою якого можна відслідковувати стан проїзду на дорогах державного значення.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України у Facebook.

"Сьогодні Укравтодор презентував онлайн-ресурс для відслідковування ремонтних робіт та стану проїзду на дорогах державного значення. На карті відтворено оперативну, актуальну та достовірну інформацію щодо виконаних ремонтних робіт на дорогах країни. Відтепер кожен користувач зможе спланувати поїздку та отримати детальну інформацію щодо виду ремонту та термінів його виконання", - йдеться у повідомленні.

Зі слів голови Укравтодору Славоміра Новака, інтерактивна карта ремонтів доріг по своїй суті є унікальною не тільки для нашої країни, але і для європейської практики.

Читайте також: НАБУ повідомило про підозру керівнику Служби автомобільних доріг Миколаївщини

"Можу відверто сказати, що у Польщі вже давно здійснюється інформування громадян про місця проведення ремонтів та, відповідно, обмеження руху, аби водії могли правильно планувати свої поїздки. Зараз така можливість з’явилася і в Україні. Проте на карті, яку ми сьогодні презентуємо, відтворено не тільки географію ремонтів, що є загальноприйнятою європейською практикою, але й надано посилання на систему держзакупівель, аналітику порталу прозорого будівництва і інформацію щодо залучених інженерів консультантів", - зазначив Новак.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня Укравтодор повідомив про створення геоінформаційної системи, яка буде наповнюватися інформацією про дорожнє покриття і автоматично визначати чи потрібен ремонт дороги, скільки він може коштувати, яка стадія ремонту дорожнього покриття та хто виконує роботи. На думку експертів, це допоможе зменшити вплив людського фактору та збільшити прозорість процесів, що пов’язані з покращенням стану доріг в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-