НАБУ повідомило про підозру керівнику Служби автомобільних доріг Миколаївщини

НАБУ повідомило про підозру керівнику Служби автомобільних доріг Миколаївщини

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру керівнику Служби автомобільних доріг у Миколаївській області в отриманні у поєднанні з вимаганням 300 тис. грн та 90 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Про це повідомляє НАБУ.

"12 вересня 2019 року детективи Національного бюро за погодженням із САП повідомили керівнику Служби автомобільних доріг у Миколаївській області про підозру в отриманні у поєднанні з вимаганням 300 тис. грн та 90 тис. дол. США неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідство встановило, що в серпні 2019 року підозрюваний висунув вимогу і отримав 300 тис. грн від приватної компанії за сприяння в перерахуванні їй майже 4,62 млн грн як оплати за фактично виконаний ремонт автомобільних доріг в Миколаївській області.

Як повідомляють в НАБУ, менше ніж за місяць потому підозрюваний повторно висунув вимогу з одержання частини коштів, сплачених підконтрольною йому державною установою приватному підприємству, цього разу на суму 90 тис. дол. США. Під час одержання цих коштів очільника Служби автодоріг у Миколаївській області було затримано "на гарячому" за підозрою у вчиненні злочину.

Читайте також: НАБУ повідомило про підозру екскерівнику Львівського бронетанкового

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали «на гарячому» керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області під час одержання 90 тисяч доларів.

Згодом Укравтодор звільнив керівника служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрія Максименка із займаної посади через підозру у хабарництві.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-