Антикорупційний суд заочно арештував суддю-втікача Татькова

Антикорупційний суд заочно арештував суддю-втікача Татькова

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд заочно арештував ексголову Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Про це повідомляє Слідство.Інфо.

Зазначається, що рішення про запобіжний захід є необхідною умовою для екстрадиції Татькова в Україну.  За даними правоохоронців, зараз він перебуває на території Австрії та ухиляється від слідства.

Захист Татькова має п’ять днів на оскарження рішення суду.

Як повідомлялося, Татьков за часів президентства Віктора Януковича очолював Вищий господарський суд України. Від жовтня 2016 він є підозрюваним у втручанні в діяльність судових органів та роботу автоматизованої системи документообігу суду. За версією Генпрокуратури, він фактично підпорядкував собі систему ухвалення судових рішень.

Читайте також: ВРП звільнила Татькова з посади судді Вищого госпсуду

У жовтні 2016 року Татьков вилетів до Польщі. Пізніше він залишився за кордоном під приводом лікування. Зокрема, проживав у Німеччині та Австрії.

За клопотанням слідства численне майно Татькова, оформлене на його родичів та друзів, було заарештоване в рамках кримінальної справи.

22 серпня Вища рада правосуддя повернула клопотання заступника генерального прокурора Сергія Кізя про надання згоди на утримання під вартою судді Вищого господарського суду України Віктора Татькова.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-