Пресу просять дати звільненим морякам час на лікування та відпочинок

Пресу просять дати звільненим морякам час на лікування та відпочинок

Укрінформ
Звільнені з російського полону українські моряки просять журналістів зважити на необхідність військовослужбовців пройти обстеження, лікування й тимчасово не турбувати їх.

З таким проханням звернувся до преси капітан другого рангу, командир 1-го дивізіону кораблів охорони рейду морського командування Денис Гриценко під час пресконференції в Укрінформі.

“Ми від вас не бігаємо, не хочемо нічого приховати, жодну інформацію, будь ласка, ми завжди для вас відкриті. Але ви теж зрозумійте, зараз хлопці приїхали, є дуже багато питань зі здоров’ям і не виходить навіть проходити обстеження нормально, здавати ті аналізи, тому що багато паралельно задач, до того ж відволікають ЗМІ. Ви — це основний наш удар, наша зброя, визволення наше, але попрошу найближчим часом поставитися з розумінням, дати можливість хлопцям пройти медичний огляд, лікування, а потім уже поспілкуємося”, - сказав Гриценко.

Читайте також: Під час переходу Керченською протокою моряки тримали зв'язок з командуванням ВМС

У свою чергу заступник начальника Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України Юзеф Венскович попросив ЗМІ дати звільненим морякам місяць на лікування, реабілітацію та відпочинок, а потім уже звертатися за коментарями чи інтерв’ю.

Читайте також: Протягом трьох тижнів звільненим морякам пообіцяли вручити ключі від квартир

“Протягом місяця, поки вони будуть оформлювати всі необхідні документи, залагоджувати справу з призначенням на посадах, з відновленням всіх видів забезпечення — відпустки, сім’я, реабілітація, дуже попрошу пресу упродовж цього часу не турбувати наших моряків”, - підкреслив він.

Як повідомлялося, 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-