Звільнених моряків провідали футболісти

Звільнених моряків провідали футболісти "Динамо"

Фото
Укрінформ
У середу, 11 вересня, звільнених із російського полону військових моряків, які перебувають на лікуванні в Головному військовому клінічному госпіталі у Києві, провідали футболісти ФК "Динамо-Київ".

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України "Армія Inform".

Як зазначається у повідомленні, кожному з моряків футболісти подарували іменну спортивну сумку, всередині якої були спортивний костюм, футболка, кросівки, шарф, футбольний м’яч тощо.

"Ми вдячні вам за вашу мужність і незламність. Це дуже важливо для нас і для всієї країни. Мені важко навіть уявити, наскільки вам було складно. Низький вам уклін", - сказав головний тренер ФК "Динамо" Олексій Михайличенко.

"На вашому прикладі хочеться всім показувати, що означає любити свою Батьківщину, сім’ю. Ми запрошуємо вас на наші ігри. Кожний отримає іменний абонемент", - зазначив капітан київського "Динамо" Сергій Сидорчук.

Футболісти привезли також суперкубок, із яким моряки з радістю фотографувалися.

До звільнених військових моряків завітали футболісти ФК «Динамо-Київ» / Фото: armyinform.com.ua

Зі свого боку начальник Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ" генерал-майор Анатолій Казмірчук зауважив, що візит футболістів до госпіталю значно поліпшить моральний дух військових моряків.

Читайте також: Звільнені українські моряки зібрали гроші для засудженого російського волонтера

Як повідомляло агентство, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені. Підконтрольний Росії суд в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Суд ООН із морського права 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити 24 захоплених моряків і дати їм можливість повернутися в Україну.

7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-