Звільнені українські моряки зібрали гроші для засудженого російського волонтера

Звільнені українські моряки зібрали гроші для засудженого російського волонтера

Укрінформ
Моряки, звільнені з полону Кремля, зібрали гроші для засудженого за репресивною статтею російського волонтера Костянтина Котова - помічника правозахисниці Вікторії Івлєвої, яка 8 місяців допомагала нашим військовим.

Про це у Faceboook повідомив адвокат Микола Полозов.

"Коли українських моряків звільнили, вони дізналися, що волонтера Костю Котова посадили. І вони, як і раніше сам Костя, не змогли промовчати та залишитися осторонь. Сьогодні звільнені українські моряки зібрали гроші й попросили мене передати їх Вікторії Івлєвій, щоб вона розпорядилася ними на допомогу і підтримку російському політв'язню Костянтину Котову. На знак вдячності та подяки за його підтримку у той момент, коли вони самі перебували у в'язниці ", - написав Полозов.

Адвокат уточнив, що суму в розмірі 12 тис. 400 українських гривень і 25 тис. 850 російських рублів привезе до Москви і передасть Івлєвій.

Читайте також: Полозов застеріг українців від відвідування окупованого РФ Криму

Як повідомлялося, Котов допомагав Івлєвій збирати морякам передачі, приходив до них на суди, стояв у пікетах на підтримку українських військовополонених і політв'язнів, а також кримських татар. У серпні його було затримано й обвинувачено за статтею 212.1 КК РФ. Цю репресивну статтю російська влада запровадила для тих, хто намагається реалізувати своє конституційне право на свободу зібрань.

Буквально за тиждень Котова було засуджено на 4 роки увʼязнення.

Фото на першій сторінці: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-