Голова НСЖУ обурений закриттям справи про побиття редактора на Чернігівщині

Голова НСЖУ обурений закриттям справи про побиття редактора на Чернігівщині

Укрінформ
Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко висловив обурення черговим фактом бездіяльності поліції у справах щодо нападів на журналістів, а саме - закриттям кримінального провадження за фактом побиття редактора районної газети "Вісті Борзнянщини" у Чернігівській області.

Про це Томіленко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ось отримали відповідь Національної поліції у Чернігівській області щодо ефективності розслідування нападів на журналістів. По резонансному побиттю радикалами головного редактора районної газети "Вісті Борзнянщини" Сергія Близнюка за "не такий" репортаж - кримінальне провадження закрито. Факт побиття є, тілесні ушкодження є, агресія "невстановлених осіб із символікою "Свободи" у приміщенні райдержадміністрації є. Ефект тривоги серед місцевих журналістів по всій Україні через реальність подібних "розборок" радикалів - теж є. А от ні розслідування, ні захисту побитого редактора немає", - написав голова НСЖУ.

Томіленко вважає, що відсутність реакції влади на побиття журналістів, може призвести до того, що медійники відмовлятимуться чіпати ті чи інші теми, внаслідок чого суспільство менше знатиме.

Читайте також: НСЖУ сподівається, що напад на журналіста у Чернігові не поповнить список нерозкритих справ

"Тому кожна атака на журналіста чи медіа - це атака на право громадян бути поінформованими. І кожна закрита справа щодо утисків прав журналістів - це історія про дикунство в Україні, а не про наш рух до демократії", - наголосив Томіленко.

У розміщеному ним витягу з відповіді поліції зазначається, що редактора газети "Вісті Борзнянщини" було побито в Борзнянській РДА 25 липня 2018 року невідомими з символікою ГО "Свобода". А кримінальне провадження закрили на підставі того, що нікому не повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-