НСЖУ сподівається, що напад на журналіста у Чернігові не поповнить список нерозкритих справ

НСЖУ сподівається, що напад на журналіста у Чернігові не поповнить список нерозкритих справ

Укрінформ
Чернігівська обласна організація Спілки журналістів України закликала поліцію належним чином розслідувати факт нападу на члена НСЖУ Ігоря Стаха.

Відповідну заяву вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

"Чернігівська обласна організація НСЖУ засуджує ганебний і підлий напад на члена нашої організації Ігоря Стаха. Звертаємося до чернігівської поліції із закликом оперативно провести слідчі дії, встановити особи нападників та об’єктивно розслідувати цей злочин. Сподіваємося, що цей випадок не поповнить список не розслідуваних справ щодо нападів на журналістів в Україні", - йдеться у тексті документа.

З огляду на дискусії, які після нападу на Стаха розгорнулися в соцмережах, Спілка закликала медійників Чернігівщини до єдності та професійної солідарності.

"Кожна людина має право на свою точку зору", - нагадала організація.

Окрім НСЖУ, свою підтримку побитому колезі пообіцяли окремі журналісти. Вони гуртують колег заради колективного звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Як повідомляло агентство, напад на чернігівського журналіста і блогера Ігоря Стаха стався в Чернігові 29 серпня увечері в районі залізничного вокзалу. Двоє невідомих підстерегли чоловіка, напали на нього ззаду, повалили й били руками й ногами. Медики діагностували в потерпілого струс головного мозку й зашили йому розсічене підборіддя. Також зафіксували численні гематоми на тілі й голові.

Читайте також: У побитого в Чернігові журналіста струс мозку — Томіленко

Стах пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю, в соцмережі пише, що займається "викривальною журналістикою".

Проте за фактом побиття журналіста поліція відкрила Кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-